Sunday, December 30, 2012

Jom Sihat! Jom Cantik!

stick post dear!

Sempena nak menjelang tahun baru!
Hajjar Wellness and team akan berikan harga gila-gile punya untuk Y.E.S
sooo..seseapa yang tak ambil peluang niiii..ruginyeee :))
banyak jimat tauuu..

jom cuba ALSD2 / Lifeline / Felinna Inchloss Lotion / Felinna Vitamin C (PVCMC)

Beli ALSD2 + Shaker + buku panduan dan tali tape
nak tau harga promo hebat PM jaja : sms/wasap pun boleh
012.629.8667

Lifeline + Shaker..untuk harga pm yaa..:))

Combo hebat! felinna inchloss + felinna vitamin c
RM 130 sahaja..untuk minggu ni jaja bagi free pos..
sooo cepat grab!

kalau vitamin c sahaja sekotak 85 ringgit yupp..:)

2 botol felinna inch loss hanya 130 sahaja..jimatkan
sebab sebotol is 75 ringgit tauuu..:))

sebarang pertanyaan boleh pm ke

https://www.facebook.com/messages/hajjarwellness

atau check

www.facebook.com/hajjarwellness

untuk order boleh bank in terus ke
maybank : 16401 707 5375
CIMB : 14 1700 850 66526
siti hajjar abdul kalam


dan terus sms segera ke 012.629.8667
informkan jaja details anda yup..

nama penuh :
no tel :
alamat untuk pos :
item dan jumlah order :
masa dan bank yang anda buat payment :

simple kan!!cepattt readyy stok tersedia untuk anda!!
heeee

Wednesday, December 26, 2012

Wordless Wednesday..:)

haisshh..dah bercuti panjang..sampai pagi tadi boleh terlajak bangun..hadoii....nasib cuti sekolah jalan pun tak jam..jadiii selamat sampai di ofis dengan tenang!..:)

balik kampung jumpa atuk dengan nenek..pagi macam biasa
lepas breakfast atuk akan ajak berjalan-jalan..nak melayan cucu
nye main buaian.

semalam petang balik nenek tapaukan lauk...huuuuu..bestnye
sambal sotong kering nenekkk..ada budak tu lah tak nak
duduk atas meja..jadi kita picnic kat lantai pun ok..
nanti ibu tinggal gulung je paper tu..kann :)

ni masa jumaat..dak kakak nak bercuti dengan papa..singgah jap
rumah nak jumpa bbna katenye...haa...pesta la kejap 2 beradik tu!!

ni la pagi tadi kesiangan ibu...tapi budak tu happy..
ingat cuti sekolah konon..ibu pergi la memana dia ok aje..
kalau lah babah yang drive tu confem dah berguling
"nak babahhhh!!nak babah!!!"
haa

Tuesday, December 18, 2012

i m 30! and i m happy!

alhamdulillah dah 30 tahun rupanye..hehe..well mana lah nak perasan dalam kesibukan..hehe..buzy sangat kann....perasaan 30 tahun tu macam mana eh? any 30's people can share with me..sebab balik rumah kat kampung kadang-kadang masih dilayan macam budak 5 tahun..siap masih merajuk-rajuk lagi dengan mak and bapak..heheheeee..bangun pagi masih lagi disuap vitamin dalam mulut walaupun belum gosok gigi lagi..:))

dengan suami pun kalau dia ada kat rumah..nak keluar pegi kerja tu..tinggal get ready tekan minyak kereta jalan je..bukak gate ke strat kereta ke..semua dia dah tolong..dengan anak pulak..haishh..haha..main berebut-rebut bantal sebelum nak tidur..haisshh..mak nye memang kuat menyakat juge..:)

apa pun i bersyukur sangan dengan apa yanga da hari ni...thanks to my sibling and family soo much..kawan-kawan yang banyak support and motivate me...ramai yang sayang kita...thats why i m happy!!...:)

happy 30 years old lady1..hee

dua bestfriend yang membuatkan hidup ni tak sempat nak boring..:))

can u see her..make performance and her babah jadi penonton!..
biasa sangat kena paksa!..nak tido pun masih suruh duduk tengok
performance dia ehh..:))

Thursday, December 13, 2012

si peminat upin ipin..:)

tetiba kan...dulu asal orang tanya.."jaja anak ko suka upin ipin tak?? anak aku punyalah suka..hari-hari dok upin ipin"..i pun akan jawab.."tah la..x ade pun nampaknye..tak kenal pun dia dak upin ipin tu, sebab aku pun x bukak cerita tu"..hihi...tup-tup sekali nenek dia lah punya idea..hahaha..balik kampung.."yangg nak tengok upin ipin tak??"....mak siap cakap "eh bagus tau tengok upin ipin...banyak pengajaran budak-budak"..ehhh..nenek nii?conpius bila masa dia tengok upin ipin...sekali ajak nagena tengok aje..terussssss si cik puan tu addicted!!..pantang lah jumpa apa-apa berkaitan...gambar upin ipin seecik semut pun...yang kitaorang tak nampak ..boleh dia nampak...ada sekali kitaorang nak keluar makan..otw..kat bangi ada satu kedai makan upin ipin...berhenti lah kat traffic light..dia dah start.."babah nak upin - ipin"....yang ibu dari belakang terus lah.."ehhh...x nak eh..,ibu nak makan kedai lain"..haaaa!!! amik kau..melalak lah dia....babah pujuk.."takpe yang nanti ibu pergi kursus..babah bawak ok"...hehehe.....

sekarang pulak..jalan-jalan..nampak komik upin ipin..siap-siap lah babah kena cukai...haha....baca tu macam real-real aje...tengok gambar..buat cerita sendiri..janji nampak opah!kak rose! dang geng-geng upin ipin..pandai le dia reka cerita...hihihi...:))

dapat cukai dari babah majalah upin ipin..consentrate lah..
tak toleh kiri kanan dah...hehe

tengok youtube upin ipin lah tuu...belum si upin  ke ipin ke kak ros ke opah ke..
cakap...dia dah cakap dulu..hafal dahhh dialog...grrrrr!!!

balik sekolah ni...capai-capai buku..teman ibu kat dapur...:))

my so kaknam everr...heeee..:))

ps.jaja x tau la kena pa blog ni..kejap boleh uplod pic kejap diakata dah limit..ehh pening kan orang je lahhh...tersangkut-sangkut nak post cerita nagena..

Monday, December 3, 2012

kurus dan sihat dengan Alpha Lipid SD2 dan Lifeline

PROMO YES! CLICK HERE

happy monday!!..im happy..semua jeans lama dah boleh pakai..skinny jeans pun dah boleh melaram..hihi..:))
BOLEH KURUS DALAM MASA SEMINGGU AJE..DAN TAK PERLU BERLAPAR??
MAKNANYA KENA MAKAN TAPI MASIH BOLEH KURUS??...

eh..ehh betul ke ni...betulll sayang-sayang semua..siapa lah yang taknak kurus..whopps bukan kurus melidi lah..kurus yang ada shape..cantik, jerr nak pakai kebaya ker baju fesyen-fesyen ke...tersarung, terletak cantik sangat kat body kan??betul takk.....

ye lah..kita orang Malaysia ni banyak sangat makan sedap-sedap..macam mana lah nak tahan dari makan sedap-sedap tukan..tapi nak badan maintain...kan..kann..??hehe..
badan tembam-tembam ni comel-tu memang lah comel..kan..tapi adoihaiii!!...nak berjalan kesana-sini sangat lah susah, cepat letih pulak tu..nak berfesyen pun agak terbatas..jaja cakap macam ni sebab jaja dah pernah alami perasaan macam ni...belum bersalin memang lah kuruss melidi, tapi lepas bersalin ajer tak sangka dari 43 kilo boleh jadi 72 kilo..lebih berat dari babah nagena..huargghhh!!..

nak nangis jer rasa masa tu..nak turun sikit lah punya payah..mcam-macam benda dan tips dah buat..ok dapat lah kurang sikit bila control makan.. tapi mana lah nak mampu asyik menahan makan ajer bila semua orang makan sedap-sedap..hehe..baju semua pun terpaksa bagi dekat my sis..serius memang tak boleh pakai..baju kerja pun semua kena buat baru..yang lagi BESAR..argh!!tensi sangat..beli baju blouse pun dari saiz S dah kena beli ke L or XL...haa..bayangkan..

sampai my sis cakap ini nak beli kan mak ke kau nak pakai??macam tak caye ajer??..kalau jaja lari-lari nak cepat mulalah my sis pun cakap..YaAllah..aku tengok kau ni dah macam penguin!!..memang takde insuran punya mulut kan..tapiii...dia dah membakar semangat jaja..everytime keluar dengan dia asyikkk lah..heiii..kau ni pakai lah cantik sikittt..dah macam makcik sangat..dengan baju besarr memanjang..abis takkan nak pakai baju yang menampakkan perut kan??ohh noo..berlipat-lipat spare tyre tauuu!!!.lepas tu usaha lah..dari 72 turun lah ke 65...butttt...tak puas hati lagi nak 55..sebab masa tu pakai baju kurung pun still kat bahagian lengan nak kebahu tu mak haiii..ketat ok...baju kurung pun dah macam sarung nangkaa...:(


hakikatnya..memang baju kuning tu pun ialah jaja..stress sangat lahh..
tengok pakai selipar pun sempit..kaki pun jadi gemuk..grrrrr...
lepas jumpa SD2 dan Felinna..memang kombinasi yang sangat superb lahhh..:))..happyyy!!!
sampai lah jaja cuba product yang sangat hot! dan sangat berkesan..jaja berani sebab ramai sangat testimoni yang dah berjaya..dan jaja sendiri dah jumpa dengan mereka..memang hebat dari saiz XXL boleh turun ke saiz L dalam masa sebulan..betul ke?? yeaa memang betul!..apa nama product hot tu?.. korang pernah dengar tak Alpha Lipid Slim Diet 2...yang bestnya tentang SD2 rasanya macam vanilla siap ada ekstrak teh hijau lagi...bagi tak sukakan rasa susu yang pure..cubalah yang ni..nak kurus cuba jangan kata taknak.."aku tak boleh minum susu"...kita tak cuba ..mana lah nak tau boleh ke tidak kan...betul tak???...hehe..jaja minum cuma seminggu ajer..dapat turun 5 kilo dengan aturan diet yang tak terlalu ketat..masih boleh makan macam-macam lagi...

masa cuba tak bagitau pun adik jaja..tapi bila balik kampung dia lah orang pertama yang macam ehhh...kau dah kurus lah!!...ha..macam ni baru okey..takde lah nampak tua..kau gemuk nampak tua tau..ishh..memang jaja cakap mulut adik jaja takde insuran..hihi...takpe..dia lah jugak pembakar semangat jaja nak kurus..dan dah berjaya...semua jeans yang dah simpan dah keluarkan balik..dah boleh bergaya dengan skinny jeans jugak..lagi-lagi dalam bag memang sentiasa ada felinna inchloss pulak..semua selulit pun dah hilang..apalagii..super happy lah sekarang!!! :))

Anda semua pun kalau ada keinginan nak kurus cubalah SD2..ini bukan semata-mata susu kurus ajer..semua khasiat terkandung dalamnya..nak kulit seluruh tubuh gebu pun boleh...kulit pun lembab jer...nampak soft..bahan-bahan dalam SD2 yang paling utama ialah kolostrum lembu sihat yang semula jadi dari New Zealand..banyak sangat manfaat kalau nak diceritakan pasal SD2 ni...

Selesai program dengan SD2 jaja masih teruskan dengan Alpha Lipid tapi jaja ambil Alpha Lipid Lifeline..product ni pun sangat-sangat bagus..semua peringkat umur boleh minum..itu yang buatkan jaja segarrr sentiasa..bangun awal pagi pun masih bersemangat nak drive ke kl tanpa rasa ngantuk..Lifeline ni pun jaja bagi mak dan bapak jaja minumm...bapak jaja masa tunaikan haji, dia cerita sampai kawan-kawan seasrama cakap "wah!!! Haji Kalam macam orang muda" bertenaga..hehe...berjalan kaki berapa jauh pun rilekk ajer lagi...mak pun kat sana segarr aje..even if semua yang penah bca blog jaja tau emak pernah lalui kanser ovari tahap 3..emak memang kuat semangat..apa yang jaja suggest kat dia suruh makan dan bagitau khasiat..dia memang ikut..dengan Lifeline ni..dia memang kata sepanjang tunaikan Haji memang segar badan dia..semua ibadah pun dia dapat lakukan dengan sempurna..Alhamdulillah..:)


ni lah dia tin slim diet 2 yang baru..dah difomurlasikan dengan
gabungan hebat untuk anda tunun 5 kilo dalam seminggu..WOW!WOW!WOW!..:)


untuk kegunaan seisi keluarga..ini yang paling best..kalau anda atau anak yang skin sensitive, asma, cubalah lifeline ni..sangat berkesan..:)..untuk emak dan ayah yang susah nak solat ketika duduk lenguh dan sengal kaki..ini juga adalah product yang inshaAllah menyelesaikan masalah anda..:)
kalau ada sesiapa nak consume dengan Alpha Lipid ni..boleh just call/sms/wassap aje jaja..jaja boleh explain cara-cara dan tips yang sangat hebat untuk dapat kan berat ideal..disamping tu nak share-share tips lain pun boleh jugak..sharing is caring kan..hehe..

jaja baru aje buat fan page untuk tips dan product-product hebat yang pernah jaja guna cuba like untuk kita borak-borak gossip healthy beauty kat sana pulak..:))..kebanyakan product ni lelaki dan perempuan semua pun boleh..tak pe if nak tau boleh tanya jaja terus..sms ke wasap ke kalau kat fb lambat reply..:))

untuk order atau cod sekitar bangi, kajang,putrajaya silalah.:

SMS/WHATAPPS :
JAJA - 012-629.8667

EMAIL : hajjarkalam@gmail.com

atau LIKE fb
Hajjar Wellness (silalah klik :))

tengok brother ni..dalam masa tiga minggu..tak sampai sebulan punn..perut buncit dah hilang..siapa kata lelaki tak boleh minum kann??nak sihat...semua product Alpha Lipid pun ada...:))

jom sihat! jom segar semua..biarpun dah tua-tua nanti kita masih boleh berkejaran kat padang dengan anak dan cucu hihi..soo start sihat dengan Alpha LIpid sekaranggg..!!.:))

ehh..promo felinna masih dilanjutkan lagi tau sampai 5.12 ni..soobeli buat stok siap2 okey..jimat sampai 30 ringgit..hihi..:))

Friday, November 30, 2012

atuk and nenek dah balikk!

yahuu..!!
alhamdulillah nenek dengan atuk dah balik..semua dah selamat..
cuma atuk dengan nenek batuk-batuk sikit aje..kitaorang tunggu atuk dengan nenek dalam 8.30 malam ahad tu..tak lama sangat lah tunggu..urusan keluar semua cepat..so dapat le jumpa atuk nenek cepat-cepat...nagena dah rindu giler..sampai-sampai atuk nenek..dia macam terpaku sekejap..speaccless gitu..haha...sepanjang perjalanan balik dari klia tu..atuk and nenek dok bercerita lah pengalaman dia dekat Mekah...bestnyeee dengar...


paling best atuk cakap...ramai- tu memang ramai manusia..dia sempat juga bebera kali sentuk Kaabah..and siap tulis nama nagena and cahaya kat situ...hihi terharunyee dengar...bukan tulis pakai pen tau..hihi..pakai jari jer buat gerakan jari tulis nama dua kaknam tu...:))...atuk dalam kereta macam-macam lah tanya nagena..dia pun dok bercerita lah dengan atuk...kali ni pun memang ibu yang kena drive..dia nak duduk dengan atuk and babah kat belakang...macam-macam kannn...nenek dengan ibu lah kat depan...:))

sampai-sampai rumah dia boleh terbangun dari tido.cahaya yang tunggu kat rumah pun terbangun dengar suara atuk..atuk pun x sabar..terus selongkar beg..bagi dua kaknam tu kasut tumit..haha..paling comel lah..:))


sampai-sampai ajer atuk and nenek..:)
dalam kereta dah penat..kedepan kena peluk dengan nenek terussss..tertidurr...:))

budak paling happyyyy...kat klia..atuk nenek tengah solat..
kitaorang tunggu...wah-wah...punya le dia siap-siap
golek hindustan lagiii!!!...:))
pic yang first tu..dapat kasut tumit..wahh nerganding bagu dua ni buat catwalk dalam rumah..sudahnye dak kakak tak nak sekolah besok tu..nak duduk rumah..melekat memanjang dengan atuk...dah nak balik bangi..atuk tak balik-balik surau..then kitaorang kesurau..jumpa atuk...nagena boleh taknak balik.."nak bakkk"...haha...

psstt: silalah like fanpage kitee..hehe.. klik LIKE yep!..:))tq.

Monday, November 19, 2012

music garden for her!

salaam..
sebelum nak mulakan entry nih..nak tarik nafas panjang-panjang..nak menghilangkan mood monday blues lah..hihi...nagena pun for sure akan tarik-tarik baju babah dia tak bagi lepas bila babah hantar kat skool tu...
minah kecik tu cakap ajer..esok sekolah tau..terus taknak..asyik ingat nak berjalannnn ajer..:))


semalam kitaorg dah hantar dia for trial class music kat kajang..so we decide minggu depan boleh register untuk masuk kelas bebetul..yeah tengok dia happy ajer..suka agaknye dapat mix around dengan kawan baru..:))..kelas pun tak lama ,setengah jam ajer..dia tak boring sangat lah..plus makin menajdi-jadi kan bila jumpa kawan baru..memasing nak tunjuk skill..hihi..


sebenarnya lama dah nak masukkan kelas ni..tapi before kelas ni selalu pagi..kitaorangkan rajin balik kampung..memang takut tak sampai kelas lah..asyik ponteng jer..tapi kali ni ada petang dalam pukul 5..jadi..on lah!!:)) bagus jugak ada kelas macam ni..budak-budak boleh build their confident level bila bergaul kan..hopefully lah..nagena pun macam tu..:))

nasib baik juga on sunday tu ibu dah baik demam..hari jumaat ibu half day..taktahan dah badan tak boleh diri..balik terus tido..nagena semua babah yang settlekan..ibu tido aje..dia pulak datang dok mengacau ibu dia..ibu pun buat diam jer tak dapat nak melayan apa pun dia dok lah bergolek-golek, melompat-lompat kat badan...nak gelak pun tak berdaya..hihi..makan pun tak lalu semua..sampai esoknya on saturday terbaring aje ibu..pukul 3 tiba-tiba badan rasa dah ok..bangun..mandi2..siap2 semua..ajak babah keluar makan....baru rasa nak makan tu..and melayan nagena kat taman..



petang saturday and pagi sunday!!

di kelas muziknye..happy sangat lah dia tu..:))

kat luar ada piano ni..babh duduk..terus dia tolak babah..
"tepiii"..dia pun nak tunjuk skill jugakk..hahah..:))

at the same time..mama post pic dak kakak main piano too..
kat rumah kawan dia..so chemistery la dua beradik ni..:))

let me share here..i suka eh follow fanpage ni..
banyak info berguna..untuk dijadikan panduan dalam
kita melayan kerenah anak-anak kita..kadang-kadang..ada jer
situasi yang dibincangkan sama terkena kat diri sendiri..
so we boleh tengok balik..mana yang perlu diperbetulkan..
and for me dr. rozieta shaary such a nice person..:))

buku ni pun bagus ..santai jer baca..
kita kadang-kadang leka..bila baca..
baru ehh...."ye lah..macam ni sepatutnyakan"..
:))

happy mondayy all..next week nenek dengan atuk nak balik dah!!..

Sunday, November 18, 2012

Fellina Inchloss dapat hapuskan lemak??

As Salam Salam semua..

RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!
1) Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas dan xberbau seperti minyak angin, dia dingin dan mesra pengguna. malah mudah dibawa and selesa dipakai walaupun ketika bekerja (so x de la org cakap..ko sakit perut eh? Bau minyak angin jek) 

2) Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda (pastikan ukur sebelum guna ya). Mudah nak apply kat mana2 bahagian kita xpuas hati, ade customer sapu kat pipi dia yg bolat! 

3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik..Ianya selamat bagi wanita hamil kecuali! Jangan lah sapu DI BAHAGIAN PERUT DAN SEKITAR PINGGANG

4) Kita bole mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon bole cuba..pasti puas hati! 

5) Yang pasti dengan inchloss dah hantar utk dibacakan 30juzuk al Quran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..agaknya sbb tu 1 hari pakai da nmpk kesannye.
(Jd jangan langkah ya) 

6) Felinna (owner product) mencuba sendiri dan rasakan result yg fantastic! Bombastic! Dan yg pasti xnampak plastik hnya dalam masa sebulan 5KG TURUN uoll!

ISI KANDUNGAN
Rahsia kehebatan Losyen Felinna Inch Loss ini terletak kepada dua perkara iaitu FIZIKAL dan SPIRITUAL. Secara fizikalnya losyen ini mengandungi pelbagai jenis herba serta bahan semulajadi yang terpilih. Tiada Bahan Kimia BERBAHAYA digunakan dan kesemua bahan-bahan ini sangat-sangat sesuai untuk bertindak menghilangkan lemak badan yang berlebihan seperti : Ekstrak Aloe Vera Sodium Edta Triethanolamine Acrylate Iris Florantina Extract Glycerine Capsaicin Fragrance Methylparaben Ethylparaben N-butylparaben Propyparaben Isobutylparaben Air tapisan Reverse Osmosis Oleh itu dengan gabungan bahan-bahan yang terpilih yang berkesan, yang diformulasikan dengan formulasi yang berhati-hati ditambah suntikan bacaan Al-Quran menjadi losyen Felinna Inch Loss ini satu produk yang hebat yang tiada seumpamanya di pasaran. 

APA KEISTIMEWAAN FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN HANGAT MASAKINI
Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik. Yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak. Selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi. Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut) 

KEISTIMEWAAN FELINNA INCHLOSS
Seperti yang dimaklumkan, inchloss boleh digunakan pada mana-mana bahagian badan. Ini termasuklah boleh digunakan pada muka dan dagu untuk mendapatkan bentuk muka V-Shape. Inilah keistimewaan yang tiada pada produk lain. Hanya dengan Inchloss, anda boleh juga kurus dan mendapatkan bentuk muka V-Shape =D



From my own testimoni! :)

sebenarnye nak bagitau yang happy sangat bila kawan-kawan and costumer yang dah cuba fellina inchloss ni bagi feed back yang positif bila pakai..ye lah benda yang best mesti lah saya nak share jugak dengan semua..

kalau nak lebih rasa yakin lagi cuba google dan cari testimoni dari pengguna-pengguna fellina..ramai yang setuju fellina dapat kurangkan inci lemak mereka..happy kan bila nak pakai seluar pun tak payah tahan nafas..soo jangan lah let go seluar yang rasa-rasa dah tak muat tu..cuba dulu sapu inch loss..rasakan perbezaan...atau jadikan seluar tu sebagai pembakar semangat nak kurus balik...jadi mesti hari-hari ingat nak sapu fellina kan.kan...kan..hihi..

Kalau tanya saya lah kan sapu fellina jer ker takyah diet-diet lain or takyah buat senaman langsung dah kurus??ok secara logiklah kan...tak mungkin lah..if kita dok makan tido - makan tido pastu mengharap sapu fellina ajer dah kurus..??what do you think..ishh mustahil lah kan...cuma boleh dikatakan tak perlulah kita diet yang berat atau senaman yang berat...senaman yang paling ringkas ialah kita naik turun tangga, atau kat ofis tu cuba bergerak-gerak..jangan dok statik ajer..haaa..itu kan dah dikira senaman....atau nak senang banyak-banyak minum air masak..letakkan kat atas meja..bila dah full je confirm lah kita asik dok ulang alik toilet..so dah senaman berjalan kat situ plus dapat buang banyak toksin lagi...hebatkan...


Diet pun kalau boleh control sikit cuba eh..macam kita makan seimbang lah..pagi and lunch dah makan berat..bila makan malam cuba cari yang ringan-ringan sikit...minum susu makan buah pun dah kenyang tau...serius..:))..lepas tu dengan sangat konsisten kita sapu pulak fellina untuk pecahkan lemak-lemak tepu..

hasilnya nanti mesti best!..:)

Fellina ni memang best tau...bau dia wangi..so bila pakai bila-bila nak keluar pun tak pe..memang takkan ada orang tanya..eh pakai minyak angin ke...hihi..ye lah..kadang-kadang kita ada rasa sakit perut kan..so tak payah pakai minyak angin..pakai fellina je..boleh pecahkan lemak sambil pulihkan sakit perut tu...:)).., lagi satu bila sakit perut senggugut fellina ni pun sangat berguna..inshaAllah dapat legakan sakit..


Apa yang penting..dalam kita pakai apa-apa produk pun..kena nawaitu,semangat, yakin, mesti ada..kita yakin benda tu inshaAllah lah berkesan..semangat tu mesti lah..jangan harini pakai..esok tak pulak..eh main skip-skip pulak..pastu nak komplen produk tak berkesan..kan..jangan yeah..;))


cara sapuan fellina yang betul ikut arah lawan jam, pastikan kulit dah lap kering sapu lah rata-rata, urut perlahan-lahan bawah dagu pun boleh..biar sampai runcing..hihi..yang pasti fellina ialah halal dan boleh dibawa solat..oh..untuk kegunaan luaran sahaja yeaaa..:))



believe me..gambar baju biru tu sebelum pregnant..pastu dah bersalin
hah..tu yang baju kuning...ohhh masa tu sangattt x konfiden..nak keluar ke..
nak amik gambar ker...perut tu macam pregnat 5 bulan lagi ehh..susah sangat lah
nak turun...jadi saya cuba macam-macam cara..
salah satu mencuba fellina...lepas tu perut memang nampak beza..

ok..now baru ada rasa konfiden..:))

UNTUK ORDER BOLEH CALL ATAU SMS :
012-629 8667 (JAJA)
EMAIL : hajjarkalam@gmail.com

HARGA : 75 SEMENANJUNG (TERMASUK POSTAGE)
80 + 5 (SABAH SARAWAK)

UNTUK COD :
sekitar bandar baru bangi
( TAPI SMS DULU YEA UNTUK TEMUJANJI)


http://www.facebook.com/hajjarwellness

ni lah salah satu rahsia saya Fellina Inchloss ...hihi..
JOM CUBA!!
:)

Friday, November 16, 2012

Salam Maal Hijrah dari cik puan nagena :)

Tak terlambat lagikan nagena ucapkan Salam Maal Hijrah..tahun yang membahagia kan tahun yang menggembirakan walaupun ada cerita sedih tentang permergian abadi moyang..kami sekeluarga redha.Allah sayangkan moyang, mudah-mudahan moyang berbahagia dialam sana..we miss u deeply! love

budak yang paling pandai ambil hati ibu...kena-kena marah..
terus datang belakang ibu.."ibuuuu,nak peyukk"..dengan suara yang
paling manja..hihi
my bathroom singer too..hiks..
can u see..her hand is move like dancing..
yes it is...haha

soooo..ibu tau she always became my storyteller..
dok dalam bilik.."buwung dagak minum air"hehe..
me-refer kat gambar and buat cerita sendiri...
ibu babah dok sembang kat luar dia tak join ..
masuk bilik..study lah.:))

one of her fevret baju jugak.."ibu nak baju burung antu"
hehe..now pandai main with her imaginary friends..
bercakap lah dengan cat ke..doremon ke..ellie ke..
suruh makan la..suruh tido la..suruh mandi lah..kelakar lah awak cik puan!!
ada sekali..ibu solat..dia amik cat and letak atas sejadah sebelah ibu..
"catt..solat dengan ibu ehh catt"..hihi..nasib ibu tak terbatal ..nak gelak!!

Wednesday, November 14, 2012

melayan si budak kuat berjalan :))

ingat sekali sekala hari cuti ibu nak makan -tido, makan tido jer le kan....soryy le..mintak mahap yeee..hehe..ingat si cik puan bagi..big NO lah!!...semalam pagi lepas breakfast kat rumah, ibu kemas-kemas babah dah bawak dia berjogging ke tasik..dah asik "babahhh..jom jalan" berkali-kali..dia balik ibu dah siap semua mandi pun dah lah..hehe..bestnye dapat landing-landing...babah pun balik ajak makan kat luar..

kebetulan nak hantar fellina inchloss kat kawan ibu di putrajaya..so kita lunch luar lah..makan kat mr. kabab precint 15..nagena tertido masa otw..lepas menangis sebab baju dia kotor disapu lip balm ibu..merah melekit..separuh jalan dah melalak.."babahhh..tukar!!, babahh..tukar!!"..suruh babah tukarkan baju yang dah comot..nasib mmg ada spare baju...menangis macam kena marah pulak tu...babah ngan ibu pujuk-pujuk..stop tepi jalan tukarkan baju..baru diam..minum susu ..tertido..kepenatan nangis kannn..:))

ni pic lama dengan atuk..ceritanya..mula atuk keluar..dia ingat atuk nak berjalan
nak ikut le..sekali nampak ibu pulak siap2 nak amsuk kereta..so dia dah tau siapa sebenarnya nakberjalan...see...berjalan je akal tukan nak keluar rumah...hihi..

ibu kejutkan dia bangun..pasal tak makan lagi..nak ajak makan sekali..now ibu memang dah
jarang masakkan food kalau keluar...makan jer lah nagena apa ibu makan ehh...hihi..:))

sementara tunggu food suruhlah dia smile nak amik gambar..
tengok le..dia buat muka pelik-pelik...macam nak ter 'pot' pun ada!!
pastu ibu merajuk.."tak pe le tak nak ibu amik gambar sudah!!"

dah merajuk baru bagi "smile"dia tuu...heeee
nak gigit-gigit jer rasa!!:))

"ok ibu...kita lapar nak makan lah"
laju jer dia makan..lapar sangat tu...
esok cuti lagi..yayyy!!:))

*bestnye ramai yang bagi komen positif pakai  fellina inchloss..siapa yang nak mencuba masih belum terlambat lagi..
nak pecahkan lemak tanpa pil-pil kurus..hanya sapu losyen fellina aje..hasilnya inshaAllah berkesan..:))
do call or sms me 017 - 278 6334  (jaja).tq

Monday, November 12, 2012

kasut yang sama :)

here..we got same color and same design for our feet!!
thanks babah!! its from salt water sandal..
yang nagena punya tu lama dah tunggu dia muat pakai
awal-awal babah beli..longgar sangat yang nagena..:))


so saturday morning..we went out with same step find out
something for our tummy!!..:))

atuk and nenek ..x lama dah nak balik..happy jer  both ni kat sana..
hihi..tapi atus as usual with his own rules!..orang lain sibuk dengan
jubah serban lagi..dia siang-siang dah salin baju..konpem nenek
akan marah atuk, pastu atuk buat muka selamba jee..atau cakap
baju semua kotor...haha...sama le tu macam nagena..mesti ikut
cakap dia..:))

see..agenda dia ni memang banyak..haiss..apasal le senyap jee..
ibu pusing carik-carik..ni hahhh rupanye..selongkar lemari kasut pulak..
sebelah pintu tu pulak ada payung..asal hujan je..suruh bukak payung..
padahal dok dalam rumah jer ni..:)

semalam bukan main ceria..pagi tadi bangun tengok-tengok
dia tido atas badan babah..rasa-rasa lah badan di..macam suam-suam
sikit..hantar jugak sekolah..tengok jap-jap lagi kalau cikgu call
bagitau nagena tak selesa ke apa ibu balik lah..moga sihat-sihat aje
anak dara ibu ni!amin..

*iklan :)) :
nak hilangkan lemak disekitar badan...tanpa perlu makan pil-pil kurus?...
Fellina Inchloss is the best!...sapu aje pada tempat berlemak..
esok pagi ukur semula..mesti baju atau seluar tak boleh pakai dah muat semula!!
cod sekitar bandar baru bangi
untuk order boleh call : 017 - 278 6334  (jaja)
atau email : hajjarkalam@gmail.com



Sunday, November 11, 2012

cara untuk hilangkan lemak dengan Fellina Inchloss

Bismillahirahmanirahim..

PROMO FELINNA CLICK HERE!

hehe..sapa kat sini yang ada lemak-lemak lebihan kat body part...pastu tak suka..ye lah..of coz tak suka kan..pastu nak buang jauh-jauh lemak tuuuu.?? cara ni tak payah nak liposuction ke, makan pil bagai lah..:))..paling mudah caranye sapu losyen je kat part-part lemak yang tak berkenan tu.. :)
ok kat sini saya nak perkenalkan losyen yang inshaAllah mujarab untuk reduce kan lebihan-lebihan lemak tu jika diamalkan secara konsisten yeh!!:)nama lotion tu ialah Fellina Inchloss...:)


NI LAH DIA...KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.INSHAALLAH YE :)TAPI JANGAN LUPA. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN. ESOK NYA CUBA UKUR BALIK PADA TEMPAT YANG SAMA UNTUK DAPATKAN PERBEZAAN!

-Krim ni memang sangat sesuai pada sesiapa yang risau dengan pengambilan apa-apa supplement berat badan yang boleh memudaratkan.
-Malas berdiet yang keterlaluan
Yang bestnye krim ni harum persis minyak wangi , memiliki sensasi dingin dan tak panas sangat.
mampu membakar lemak berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. Untuk kesan turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan! jom lah cuba Fellina Inchloss ni..:))
NAK TAU KEISTIMEWAAN KRIM NI KENAPA IANYA SANGAT MENDAPAT SAMBUTAN?

-diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang),  untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.

-dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.)

-yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.

-selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.

-boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)

CARA GUNA:

1.picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
2.sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
3.boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang sangat digalakkan mengamalkannya)

*paling senang letak je dalam handbag..lepastu bila ingat jer terus sapu..kat mana-mana pun boleh..lagi-lagi duduk lama dalam kereta mengadap jam kan..:)


ni buktinye..dagu yang terus runcing bila konsisten menyapu krim fellina :)
jangan risau yea..krim ni halal, boleh dibawa solat serta mendapat kelulusan KKM.


bila dah sapu dan dah dapat kesan yang diinginkan..boleh lah stop penggunaannya!
HARGA:RM75 SEMENANJUNG (FREE POSTAGE)
RM80 SABAH/SARAWAK(+ RM5 POSTAGE)
180ML/BOTOL
*untuk sesiapa  yang nak cod fellina inchloss sekitar bandar baru bangi pun boleh sms yea.


untuk order bolehlah email details kepada : hajjarkalam@gmail.com
Subject : Order Fellina Inchloss
Alamat :
Jumlah :
No. Telefon : (Tujuan Pos)
Atau, boleh juga sms/wassap - 0126298667


ingat!  ukur,sapu,ukur,sapu!

inshaAllah i will treat you nicely *wink*

Thursday, November 8, 2012

batik day

what a batik day lah today??..pagi tadi dok siap-siap kat rumah dengan semangat nak pergi kerja niii..hehehh!!..sementara tu babah nagena dah turun bawah dulu nak startkan kereta and bukak pintu..
siap-siap tu pun memang dah rasa tak yakin jer dengan warna baju..ish tak best aje rasa..tapi ahh..biarlah..
sekali turun jee..babah nagena cakap "ehhh..kusam sangat kaler baju awak ni!!..baik tukar..nanti mesti awak tak selesa aje kang"..hah??..x percaya tu..siap suruh snap kan pic nak tengok..emmm memang pun lah..
warna yang memang tak pernah pakai...babah sambung lagi "naik lah cepat ada masa lagi ni"...ok..laju2 lari bukak almari ada baju yang dah dry clean..nasib baik!!..nak gosok lagi nanti dah buang masa kannn!


the color is grey!..baju ni free..memang untuk semua staff kat ofis..
and i buat blouse ala caftan..mmg selesa pakai..tapi warna tu not suit me
agaknye..tu nampak kusam sikit..:)

tadaa!!..lepas tukar baju..so purple batik lah harini..hehe..:))