Wednesday, April 18, 2012

we went "dead zoo" last saturday!!

haha..why dead zoo..ye lah..biasa kan pegi zoo semua binatang hidup..tapi kali ni pegi sini semua binatang macam hidup..tapi rupa-rupanya dah mati lahh..:))..to be excact sebenarnye we went to natural history museum lah..kat putrajaya tu.:))

Normally kan...when we want to have a blast on weekends, I take cik puan somewhere.macam pergi park with slides, a water playscape, lakeside tempat boleh lari setempat tu ke..hehe,pergi zoo ke and for this time we went muzium alam semulajadi pulak.

kat sini pun a good steps to make fun learning untuk nagena, dia boleh tgk depan2 pulak kan binatang2 tu.:))
somehow dia pegi masuk eh kat zon larangan n pergi touch kat binatang tu even tertulis notice "jangan sentuh"..hehe..camna kan nak larang ngan dia..ngan body yang kecik tu laju jerr masuk...sorryyy!!!:)))

muzium ni baru jugak lahkat putrajaya dulu k.l..level bawah jer ada binatang..rasanya byk pengisian lagi bole letak to make much more fun nak tarik org pergi kann????..(ehh lebih pulak..:))tapi as nagena ini pun dah menghappykan hati dia..
believe it..picture can prove it!!!:)))....

ok..ni masa mula2 sampai..perhatikan dulu..
" ehhh...ibu ada tiger laa...takut nagena ni betul ke ni ibu???"hehe..
tiger ni dah mati nagena, dia x gigit orang dah...:)))

then..bila tgk group budak sekolah ramai2 tu dok keliling binatang tu..
ok lah...baru dia sure binatang mati..then terus masuk belek2 menatang tu..

nagena asked leopard to gigit her jari...auwww!!!!

and this tiger also...

doc. nagena cek gigi tiger.."ok.mr.tiger nex six month after.. must come back again for check up ur gigi ritee!!..hehe

uhh..ada dear lah..eh deer lah ibu...:))

kesian burung nih yer nagena picit2 tengkuk dia...
kalau la staff kat situ tau keje budak kecik ni..!!
mesti staff kat situ marah bila tgk binatang ni dah senget kepala...
sorry lagi!!!:))


dia dah termasuk kat sini kan..pastu dia boleh panjat nak pergi cungkil
mata anak rusa tu..so babah terpaksa rescue rusa tu lahh...
jadi babah pun dah buat salah bila masuk zon yg x boleh enter!!!haha

melekek pulak dia tgk monkey tu..
dia pandai lakonkan gaya tangan monkey!!
kelakau lah!!..hihi

with the biggest flower!!!

babah cakap"nagena ada bear kat sana"
mula x perasan., sekali bila ternampak
berlari"beaaaaaa!!!!!!"

kat situ pun ada reading corner...so singgah jap..
nagena belek-belek le buku kat situ ..bgtau lah kat ibu
apa benda tu...

ibu interrupt lah dia..sbb nak betulkan dia ajar ibu tu salah..haha!
tapi tgk dia x bagi kacau...!!ye lah nagena...

ok lah nagena..jom!!ibu dah lapar ni nak makan!!!nanti kita datang lagi okeyy!!
ok baby ellie nagena nak balik dulu teman ibu n babah pegi makan..:))bye.

p/s: nagena, tau tak..kat sini lah tempat kerja ibu before kena tukar jabatan dulu..mmg best lah masa kerja kat sini..masa tu kan single mingle..so bila outstation tu mmg best lah..dgn member ofis yang happening! lady bos yg sporting!..siap dapt amik lesen scuba free masa tu..n dah pegi diving pun!!..pegi tgk mcm2 dalam laut masa tu..hihi seronok sgt lah!!..masa kat situ mmg macam2 yg best jabatan offer kat staff..kursus best2..siapa nak lesen menembak pun bole..tapi semua msti related lah dgn kerja kita...

time tu ibu kat bahagian "zoology"..tak de kaitan langsung kan dng benda belajar..tapi bila dah benda tu fun! kita buat suka pulak tu!..so kerja tu mmg seronok lah..belajar benda baru n dapat ilmu baru..:))..so ibu punya kerja is tolong lah bos awet-mengawet ikan, gamat n mcm2..

pernah first time nak awetkan rusa, rusa ni dah mati kita kena bedah dia buang segala isi n cuma amik kulit and ada a few part jer lah..wah!wah!..merah2 muka ibu sampai termuntah2 menahan!!..
then bila dah siap kena rekod semua..bila nak buat katalog..then ibu will design kan untuk buku or katalog..:))so x der la 24 jam hadap computer je..:)).
and yesterday ada kawan babah bagitau instructor yg ajar kitaorg diving tu meninggal..
innalillahal-fatihah.

2 comments:

  1. xnk ckp..kat muzium ni la babah usha ibu??..ngee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh! lupa lak yg tu nak flashback..ha

      Delete